Λαμπτήρες LED η καλύτερη επιλογή

Led λαμπτήρες για το σπίτι

casa electric

Εδώ και αρκετό καιρό η λάμπες LED έχουν μπει στην καθημερινότητά μας. 30 χρόνια έχουν περάσει, από τις πρώτες χρήσεις τους, μέχρι και σήμερα όπου η τεχνολογία LED έχει εφαρμογές μέχρι και στην διαφήμιση.

Γιατί να επιλέξω λάμπες LED?

Με ολοένα λιγότερες επιλογές φωτισμού (αυτή τη στιγμή υπάρχουν ορισμένες πυρακτώσεως, οι αλογόνου, οι φθορισμού και οι LED) oι λάμπες LED είναι η σίγουρη επιλογή.

Οι κυριότεροι λόγοι όμως είναι οι ακόλουθοι:

Υψηλή φωτεινότητα: Σε σύγκριση με τους προηγούμενους λαμπτήρες οι LED παράγουν περισσότερα Lumen ανά Watt. Αυτό τους καθιστά ως πλέον οικονομικότερους στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος.
Μεγάλη Διάρκεια Ζωής: Ένας απλός λαμπτήρας πυράκτωσης έχει μέση διάρκεια ζωής 1.000 ώρες. Ένας Φθορισμού πλησιάζει τις 8.000 με 10.000 ώρες. Οι LED μπορούν να ξεπεράσουν ακόμα και τις 20.000 ώρες
Μικρό μέγεθος: Οι λάμπες LED έχουν έχουν πολύ μικρότερο μέγεθος σε σχέση με τις προηγούμενες τεχνολογίες φωτισμού, άρα μας προσφέρουν και περισσότερες εφαρμογές.
Άμεση Έναυση: Οι λάμπες LED αποδίδουν τον φωτισμό την στιγμή που ανοίγουμε τον διακόπτη και δεν έχουν καθυστέρηση όπως οι φθορισμού.
Δεν περιέχουν Υδράργυρο: H τεχνολογία LED δεν περιέχει υδράργυρο άρα είναι και φιλική προς το περιβάλλον.
Ροοστατούνται. Οι λάμπες LED έχουν την δυνατότητα να ροοστατηθούν πολύ πιο εύκολα σε σχέση με τις προηγούμενες τεχνολογίες.
Χαμηλή θερμοκρασία λειτουργίας. Οι λάμπες LED έχουν πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία σε σχέση με τις παλαιότερες μορφές φωτισμού.

Αυτά είναι λοιπόν τα κυριότερα πλεονεκτήματα για τους λαμπτήρες LED. Το σίγουρο είναι ότι η επιλογή τους είναι μονόδρομος διότι μας προσφέρουν μεγάλη οικονομία, μεγάλη διάρκεια ζωής και άμεση έναυση έχοντας παράλληλα πολύ χαμηλή κατανάλωση ρεύματος.